Udan Sore

“Sesawangan iki katon ora endah,” ujarmu, nailka aku lagi teka kono

Pancen, nanging apa banjur aku kudu mlaku mangulon
madhep marang sesembahan kang murba
nyatane kwasa ora maneh katon endah,
malah njrebabah―pongah

Kwasa-kwasa mung kandheg ing pepingin pribadi
pribadi lan hakiki ora ngerti ana ngendi
ngendi-ngendi mung isi swara lan janji
janji lali dadi pati kang milang-miling
jroning peti kang tinabur melathi

Kamardikan ilang
janji ilang diuntal Banaspati
2013

Dhoni Zustiyantoro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s